Gepost op

Kopie Horloges IWC Aquatimer IW329003-42 MM

Ik ben blij deze recensie geschreven te hebben omdat deze Porsche Design Flat Six P’6310 naar mijn mening een fantastisch horloge is. Ik hou er gewoon van en merk dat ik het draag voor misschien wel de juiste redenen. Nu, een beetje achtergrond en disclaimers zodat je weet waar dit uurwerk over gaat en niet in de war bent als je het probeert te vinden. Wat je ziet is (op het moment van schrijven) het vorige model Flat Six Automatic-horlogemodel. De huidige generatie wordt de P’6300 genoemd, wat inderdaad een lager getal is. Vraag het niet … Om de zaken nog verwarrender te maken, zijn de P’6300 of P’6310-onderdelen van de horloge-namen op de Porsche Design-website volledig verwijderd.

Het lijkt erop dat Porsche Design onlangs zijn jarenlange Kopie Horloges IWC Aquatimer IW329003-42 MM productnaamgevingsschema van  volledig heeft opgegeven wat betreft hun horloges. Dat is tenminste een feit op de website op dit moment. Bovendien, hoewel de naam op de wijzerplaat van het horloge van de huidige generatie ‘Flat Six’ zegt, lijkt Porsche Design de naam ‘Flat6’ op de website te hebben hernoemd. Dat gezegd hebbende, als u zoekt naar de modellen op Google, wordt de officiële website niet snel weergegeven. Laten we die fantastische ontwerpers voor je werken op je corporate site Porsche Design.
Omdat we grote fans zijn van Porsche Design-producten, zullen we niet stilstaan ​​bij het feit dat hun website op dit moment slecht is. Laten we ons concentreren op dit zeer onaardige horloge. Persoonlijk vind ik het vorige model van de Flat Six (of Flat6) meer leuk dan het huidige, maar dat is kopie horloges verkoop een kwestie van smaak. De Flat Six Automatic is waarschijnlijk het eerste mechanische uurwerk van Porsche Design, maar je hebt wel het gevoel dat je veel voor je geld krijgt. Verder gaat het bij mij om deze versie met de witte wijzerplaat op de armband.

Ik weet niet of je het hebt gemerkt, maar horloges met perfect witte wijzerplaten zijn zeldzaam, vooral sporthorloges. Als ik denk aan andere sporthorloges met een witte wijzerplaat, denk ik vrijwel alleen aan bepaalde versies van de IWC-horloges kopen Aquatimer (die ook erg goed zijn gedaan) en de Rolex Explorer II. Afgezien van die en misschien een paar andere voorbeelden, zie je simpelweg geen high-end witte gekozen sporthorloges. Dat is een totale schande, want als witte gezichten goed zijn gedaan, zien ze er fantastisch uit. Er is echter een goede reden waarom je weinig witte gezichten op horloges ziet: leesbaarheid.
Terwijl zwart een kleur is die licht absorbeert, is wit een kleur die het weerkaatst. Dat betekent dat, tenzij je extreem contrastrijke, mat afgewerkte zwarte elementen hebt, de wijzerplaten zullen lijden als het gaat om het lezen ervan in veel lichtomstandigheden. Dat brengt me terug bij de Rolex- en goedkope IWC-horloges-modellen die ik zojuist noemde. Wat hebben dit en dit Porsche Design-model allemaal gemeen? Witte wijzerplaten met zeer heldere zwarte elementen die een uitstekend contrast bieden. Ze gaan ook een belangrijke stap verder door het aanbieden van luminant. Dus je hebt eigenlijk witte wijzerplaten, met witte lume. De enige manier waarop dit correct wordt gedaan, is door de wijzers en uurcijfers in het zwart te schetsen. En dit is precies wat alle drie van deze sporthorloges doen. Het klinkt eenvoudig, maar om de kleuren, texturen en materialen goed te krijgen, is veel geduld en testen vereist.

Ik noem dit alles om niet alleen uit te leggen waarom je niet veel witte sporthorloges ziet, maar ook waarom je die goed moet waarderen. Ik werd een paar jaar geleden verliefd op dit model toen ik het voor het eerst opmerkte en het was tot nu toe dat ik echt kon begrijpen waarom dat perfecte IWC-horloges zo was. Er is meer over de wijzerplaat dan alleen de witte kleur die aantrekkelijk is. Een enorme aantrekkingskracht op dit horloge is de Porsche Design-filosofie en esthetiek. In zekere zin is dit geen sporthorloge. Het is ook geen formeel horloge. Het zit in een dubbelzinnig “casual” grijs gebied voor zeer veelzijdige uurwerken die gewoon moeilijk te categoriseren zijn, maar toch zo goed werken.

Het design van Porsche Design is eenvoud, schoonheid en natuurlijk functionaliteit. Ja, dat is super Germaans en ik zou overwegen wat Porsche Design vandaag is om een ​​moderne verkoop IWC-horloges versie van Bauhaus te zijn. De wijzerplaat beschikt over grote toegepaste uuraanduidingen die van het gezicht worden opgeheven en bestaan ​​in een relatief schoon “inner sanctum” van de wijzerplaat. Daar heb je ook het datumvenster – een prachtig element zelf. Het is alleen buiten deze ring dat u een minuut en seconden schaal hebt, gevolgd door een numerieke minutenschaal op de ring. Deze “drievoudige schaal” -aanpak is niet nieuw, replica IWC-horloges maar het fascineert me om te zien hoe het zowel mooi als gruwelijk is gedaan, afhankelijk van enkele eenvoudige ontwerpverschillen van horloge tot horloge. Het resultaat is veel leesbaarheid en precisie, maar ook een relatief schone look die een wijzerplaat biedt die niet rommelig of bezet lijkt.

Gepost op

Kopie Horloges Breitling Bentley 6.75 A44362-48.8 MM

De nieuwe Bentley Continental Supersports is een luxe vierplaatser van 2,5 ton die nul tot en met 60 rijdt in een natuurgetrouwe 3,4 seconden. Om de lancering te vieren van wat blijkbaar ‘s werelds snelste doorzetter is, biedt Breitling het Supersports B55-horloge aan – een limited-edition smartwatch van soorten gebouwd met de eigen Connected-technologie van Koop Breitling horloges en met een reeks functies speciaal ontworpen voor chauffeurs. Vermoedelijk zal dat betekenen dat degenen aan het roer staan ​​van deze 700-pk coupe, die toevallig ook uitsteekt op een oogverblindende 209 mijl per uur.


Breitling en Bentley delen sinds 2003 een stoel op de voorste rij toen de Britse automaker zijn krachtigste auto tot nu toe lanceerde: de Continental GT. Aangezien het bijna 15 jaar nadert, heeft de samenwerking sindsdien een aantal interessante maar vaak tegenstrijdige voorbeelden opgeleverd, meestal vanwege hun grootte of over-the-top afwerking (of beide). Dat gezegd hebbende, als je een Bentley-bezitter of een van de aspirant-fans van het merk bent, is de kans al groot dat je Breitling horloges kopiëren  zult waarderen vanwege hun opmerkelijk vergelijkbare ontwerpaanpak, die luxe en prestaties verpakt in een fysiek imposant chassis en spullen. het tot de rand met de nieuwste technologie. Nogmaals, net als de Continental.


Met behulp van de Exospace B55 kopie horloges verkoop geïntroduceerd in 2015, is de Supersports B55 niet echt een smartwatch, maar het is zeker in de buurt – trouwen met een oplaadbare, met chronometer gecertificeerde Superquartz-beweging van verkoop Breitling horloges ontwerp met Bluetooth Low Energy-technologie, waardoor de drager het horloge kan bedienen via een speciale smartphone-app. Dit omvat het instellen van de zeven alarmen, het fietsen tussen verschillende tijdzones of eeuwigdurende kalenderweergaven, en toegang krijgen tot opgeslagen tijden gemeten door de chronograaffunctie. Zoals de definitie van de smartwatch lijkt te dicteren, kan de Breitling Bentley Supersports B55 ook meldingen en meldingen die vanaf de telefoon worden gepusht weergeven, evenals herinneringen voor evenementen.
Net als de Bentley waarvan deze specifieke goedkope Breitling horloges  zijn naamgenoot dankt, is de Kopie Horloges Breitling Bentley 6.75 A44362-48.8 MM  Supersports B55 nauwelijks subtiel. Het is gebouwd met een 46 mm titanium behuizing die waterbestendig is tot 100 m en is bevestigd aan een dikke rubberen riem – vergelijkbaar met de Exospace van 2015, maar opnieuw van een huid is voorzien die overeenkomt met de ontwerptaal in het Bentley-universum. Dit omvat een wijzerplaat van geweven koolstofvezel en de getextureerde zaagspijkerring – een detail dat een permanente handtekening is geworden voor de samenwerking.


Hoewel de Exospace B55 een reeks tijdregelfuncties heeft die speciaal zijn ontworpen voor de cockpit, zal de replica Breitling horloges Supersports B55 zeer nuttig zijn op het circuit, omdat hij is uitgerust met een flyback-chronograaf, lap timer en een speciale elektronische tachymeter. Bovendien (zie Gumball 3000 prospects let op), gaat de chronograaf enkele lagen dieper met zijn “chronorally” -functie, die tot 30 rallystadia registreert, compleet met vertrekdata, starttijden en duur van de etappe. Er is ook een “regularity rally” -chronograaffunctie, die een rallyrijder kon gebruiken om te bepalen hoeveel afstand hij in een bepaalde tijd had afgelegd, en dus of hij of zij al dan niet aan was of achter op schema. was slechts een kwestie van tijd dat Breitling zijn Connected-technologie uitbreidde tot een ander aanbod in de catalogus, maar de semi-exclusiviteit van de Bentley-samenwerking voor de eerste follow-up is op zijn best een vreemde keuze.

Gepost op

Kopie Horloges Rolex Cellini 50525-39 MM

Van de drie nieuwe 2014 Kopie Horloges Rolex Cellini 50525-39 MM -jurkhorloges, kan een argument worden aangevoerd dat de Rolex Cellini Date-modellen wellicht de meest esthetische zijn. Natuurlijk, de Rolex Cellini Time (die alleen de tijd aangeeft) is schoon en eenvoudig waardoor je hem gemakkelijk kunt kiezen, en de Cellini Dual Time biedt een geweldig reishorloge voor degenen die graag een smoking in hun bagage willen stoppen, maar de Cellini Date-mixen de mooie esthetiek van de nieuwe gegraveerde wijzerplaat van de nieuwe guilloche van Rolex met de bruikbaarheid van een datumaanduiding.
Ik kan me niet herinneren wanneer Rolex de datum voor het laatst via een wijzerplaat of een schijf in een venster heeft weergegeven. In feite heeft koop rolex horloges het concept van het datumkalenderhorloge uitgevonden met het originele Datejust. Als je de voorkeur geeft aan iets geavanceerder voor formele kleding en als je weet dat de datum nog steeds nuttig voor je is, dan is de Cellini-datum van Rolex een zeer aantrekkelijke aanbieding. Het kiezen van de datum zorgt ervoor dat het karakter wordt toegevoegd aan wat anders gewoon een gezicht met drie handen zou zijn. Het extra beetje informatie neemt deze wijzerplaat over naar een diepere “horologische zone”, waardoor deze geschikt is voor diegenen die de Rolex Cellini Date niet als hun enige uurwerk willen aanschaffen, maar als een aanvulling op een diverse collectie kwaliteitshorloges.
De nieuwe, 39 mm brede Cellini-hoes van verkoop rolex horloges combineert elementen uit zijn klassieker horlogecollectie met de universeel populaire Oyster-hoes. Op 50 meter waterbestendig is de Cellini geen Oyster, maar is hij weer dunner van formaat. Het heeft echter een zeer slanke versie van de gecanneleerde rand van de Oyster die een extra gevoel voor Rolex-DNA toevoegt aan de collectie.


Met een breedte van 39 mm voel ik dat de Cellini-behuizing genade en moderne proporties combineert op een bevredigende manier die niet te groot of te klein aanvoelt. In tegenstelling tot de bredere nokken op de meeste Oyster Professional-horloges zoals de Submariner, lopen de nokken van de Cellini-behuizing meer naar buiten, waardoor de pols minder strakker zit. Het voelt alsof slechts een paar jaar geleden vrijwel alle Rolex-horloges exclusief op een metalen armband kwamen. Nu, met stukken zoals de Rolex Cellini, worden we ons bewust van een grotere focus op het toevoegen van riemen aan de draagervaring van Rolex.
Dat gezegd hebbende, vraag ik me af hoe een armband eruit zou kunnen zien voor de nieuwe Cellini-collectie. De riemen zijn echter best mooi, omdat ze gestempeld zijn met koop rolex horloges-handtekeningen (en de kroon), gemaakt van Alligator in zwart of bruin.


Wat moet een Rolex-kledinghorloge doen? Ik stelde mezelf deze vraag terwijl ik me afvroeg over de doelmarkt voor de bijgewerkte Cellini-collectie tijdens Baselworld 2014, toen we de mogelijkheid kregen om de modellen hands-on met Rolex te bekijken. Hoewel de modellen Datejust en Day / Date strikt genomen geen kledinghorloges zijn, zijn ze de afgelopen decennia de facto jurkjes geworden. Met verschillende collecties horloges die mensen graag dragen met pakken en formele kleding, wat is de rol van de Cellini?
Net als de dag / datum (en anders dan de Datejust) is de Rolex Cellini-collectie exclusief verkrijgbaar in edelmetaal. Dit zijn geen horloges die nu edelstenen bevatten en ze hebben een van de dunste profielen die beschikbaar zijn in een Rolex-horloge. Desalniettemin bevatten ze nog steeds interne Rolex automatische mechanische beweging.

Net als het nieuwe replica rolex horloges Dual Time horloge, heeft de Rolex Cellini Date een mooie guilloche gegraveerde wijzerplaat die verkrijgbaar is in zilver of zwart. Het basis Cellini Time-horloge heeft een meer eenvoudige, gelakte wijzerplaat. Elk van de wijzer kleuren is verkrijgbaar met de 18k wit of Everose goud (een speciale 18k roségouden legering die Rolex maakt), wat een welkome afwisseling en niveau van consumentenkeuze toevoegt. Sterker nog, met drie verschillende Rolex Cellini-modellen, elk in verschillende kastmaterialen en draaikleuren, heeft Rolex in 2014 twaalf nieuwe Cellini-modellen uitgebracht. Dat is eigenlijk best een beetje als je bedenkt hoe langzaam Rolex typisch nieuwe modellen en voegt variaties toe aan bestaande collecties.


Onze gevoelens over de grootte van de handen op de kopieer rolex-horloges-modellen blijven behouden omdat de dubbele rij uurmarkeringen de handen een beetje te kort doet aanvoelen. Desondanks zijn de wijzerplaten aantrekkelijk en combineren ze een niveau van eenvoudige verfijning met volwassen klasse en stijl. De off-center datum-dial biedt een nieuwe look voor het merk en voegt een nieuwe manier toe om de datum te vertellen, zelfs als het niet strikt gesproken even handig is als een digitaal datumvenster.

Terugkomend op mijn oorspronkelijke vraag wie dit horloge op bevrediging gericht is, geloof ik dat ik enkele suggesties heb. Zoals we al zeiden toen we het Rolex Cellini Time-model oorspronkelijk introduceerden, is Rolex van plan om een ​​formeel horloge in smokingstijl aan te bieden in een ruimte die ze eerder niet veel te bieden hadden. Rolex neemt een deel van de concurrentie over van merken in groepen zoals Swatch of Richemont die tot nu toe min of meer hebben gedomineerd als het gaat om formele horlogekledij. De pure marktmacht en beschikbaarheid van replica rolex horloges maken het Cellini-model een sterke concurrent voor wie op zoek is naar een zeer “klassiek” polshorloge. Wij

Gepost op

Kopie Horloges Cartier Ballon Bleu WE9005Z3-36.5 MM

Een van de vele nieuwe releases van goedkope Cartier horloges voor 2011 is deze ultradunne versie van de populaire Ballon Bleu. Ik ben niet helemaal zeker waarom de Ballon Bleu zo populair is. Als horloge van een vrouw begrijp ik het volledig. Het heeft een elegante en sprankelende schoonheid en een aantal mooie afgeronde bochten. Ik bedoel het woord “ballon” staat in de naam, ik denk tenminste dat dat is wat “wereldbol” betekent. Ik zou het mis hebben, ik weet het niet. Ongeacht de echte vertaling, de horlogecollectie zal voor mij altijd de “blauwe ballon” zijn en nu is hij een beetje leeggelopen.

De slanke profielhorloges zijn in 2011 in de mode. Daar zijn vele redenen voor, maar de kosten zijn er een van. Merken kunnen hetzelfde bedrag in rekening brengen voor een horloge met minder edel metaal, en ze kunnen claimen dat ze betalen voor de complexiteit van miniaturisatie. Dat argument is misschien logisch, maar dunne horloges bestaan ​​al generaties. Sterker nog, ik vind slanke profielhorloges niet erg, tenzij ze breed genoeg zijn. Iets minder dan 40 mm breed in een gedachtenprofiel ziet geen tijd om mijn pols, en ik geef de voorkeur aan minimaal 42 mm en meer als ik kan helpen. Gelukkig heeft Kopie Horloges Cartier Ballon Bleu WE9005Z3-36.5 MM deze dunne versie van de Ballon Bleu 46 mm breed gemaakt, geweldig.
Cartier noemt het Ballon Bleu-horloge “Extraplane”. Er zijn op zijn minst een dozijn manieren waarop merken dunne horloges noemen. Sommige gebruiken alleen namen zoals “plat” of “dun” en soms termen als “dun”. Merken worden soms een beetje opgewonden over de slankheid van deze horloges en voelen de noodzaak om bijvoeglijke naamwoorden toe te voegen om hen in dezelfde stemming te brengen. Daarom zie je labels als “ultradun” en “extra flat”. Kan iemand in Zwitserland een set “dunheid” -richtlijnen presenteren om deze merken te helpen uitkomen? Wat wordt als dun beschouwd? Wat wordt als extrafine beschouwd? De term ‘extra dik’ wordt niet gezien. In plaats daarvan gebruiken ze de term ‘te groot’ (wat ik ongeveer 6000 keer heb genoemd is een dwaze term die ik haat). De labels kloppen niet, maar ze zijn leuk om te zeggen. Zoals je kunt zien, is de Extra Flat Ballon Bleu vrij dun om de pols. koop Cartier horloges publiceert niet eens de dikte van de doos. Ik had niet gedacht het te meten toen ik het controleerde, maar nu kan ik je de maat niet vertellen. Dus hoe plat is de klok? Extra verdieping
Om eerlijk te zijn doet de werkelijke dikte van een slim horloge er niet toe, tenzij je wilt beweren dat het de dunste van de wereld heeft, zoals het geval is met sommige Piaget-horloges. Wat er toe doet, is hoe ze eruit zien en aanvoelen op de pols. valse Cartier-horloges is niet in de game om een ​​record te verslaan, maar hij wil een slanke profielversie van de populaire verkoper aanbieden, en hij ziet er erg elegant uit. Fijn lijkt tegenwoordig het populairst te zijn, en merken experimenteren waar ze misschien niet zonder deze trend zijn. De dunne hoes van de Ballon Bleu Extra Flat is breed en plat, wat goed is. Ik geef er de voorkeur aan dat ze vlakker zijn dan bochten als ze zo groot zijn. De nokken buigen licht zodat het horloge beter om je pols past.
Met slechts twee wijzers en Romeinse cijfers van replica Cartier horloges is de wijzerplaat gegraveerd met een stylingsmachine gepolijst en blijft deze gemakkelijk leesbaar. Of hij de stijl nu leuk vindt of niet, is een kwestie van smaak, maar het is een aantrekkelijk gezicht in het geheel der dingen. Er is ook de blauwe versie van Ballon Bleu, die speciaal is voor het platina-omhulsel. Afgezien van dat, zijn er 18k witte en roze gouden modellen met meer traditionele perfecte Cartier-horloges. De kroon bedekt heeft een saffier cabochon erin.

Gepost op

goedkope Rolex GMT-Master II 126711 horloges

Als je van authentieke gereedschapshorloges houdt, was je waarschijnlijk dit jaar best tevreden met Rolex. Met alle hype rond de onthulling van de langverwachte goedkope Rolex GMT-Master II 126711 horloges “Pepsi” 126710 BLRO in staal, heeft u misschien gemist dat het bedrijf ook twee andere GMT Master II-modellen introduceerde bij Baselworld. Beide zijn voorzien van het eigen 18ct Everose goud van het merk – de eerste keer dat het ooit in dit assortiment is gebruikt – en beide channelen de geest van een nogal eigenzinnig model uit de jaren 60, liefkozend aangeduid als de GMT “Root Beer”. Vandaag gaan we hands-on met de tweekleurige / Rolesor-versie – de GMT-Master II 126711 CHNR – om te zien hoe deze overeenkomt met zijn legendarische voorouder.


Zestig jaar geleden was  replica Rolex horloges een heel ander bedrijf dan het vandaag is. Natuurlijk lag de focus nog steeds op het bouwen van de best mogelijke, hoogvolume mechanische horloges op de markt, maar toen leek het erop dat er iets meer ruimte was om nieuwe dingen te proberen, en zo kwamen we bij de eerste tweekleurige kopieer Rolex-horloges  met bruine wijzerplaten. Dat klopt, bruin, misschien wel de meest onopvallende kleur die er is. De GMT Master 16753, die rond 1963 op de markt kwam, markeerde de eerste keer dat Rolex’s populaire pilotenhorloge beschikbaar werd gemaakt in tweekleurig (staal en geel goud). Daarvoor werd het alleen aangeboden in volledig roestvrij staal of volledig geel goud. Deze nieuwe modellen hadden een zwarte of bruine wijzerplaat, de laatste zou bekend worden als de “Root Beer” GMT.


De reden voor de bijnaam is vrij duidelijk – vooral gezien de voorliefde van mensen voor het nickelen van Rolex GMT-modellen na verschillende frisdranken (Pepsi, Cola, enz.). De bruine en gouden ringinvoegsel herinnerde mensen aan de drank en dat was dat. Root Beer is echter niet de enige bijnaam van dit horloge. Het wordt soms Tiger Eye (of Tiger Augen in het Duits) genoemd omdat de tint van de wijzerplaat doet denken aan de chatoyant edelsteen, die meestal een goud tot roodbruine kleur heeft en een zijdeachtige glans heeft. Nog meer beschrijvend is de “Nipple Dial” -naam, die verwijst naar de kenmerkende gouden tepeluurmarkeringen die de wijzerplaat van de vroege GMT Master 16753 sieren (net als die hieronder).
Ten slotte is dit horloge bekend onder een andere bijnaam, en misschien wel eentje die dit ongelooflijk niche-model echt op de kaart heeft gezet; “Clint Eastwood”. De reden is, nogmaals, spreekt voor zich. De GMT Master 1675/3 was blijkbaar het favoriete kopieer Rolex-horloges van de beroemde acteur en hij werd vaak gezien in zijn films, waaronder in minstens drie van zijn films: Firefox in 1982, Tightrope in 1984 en In The Line of Fire in 1993. Toegegeven, dit bracht niet dezelfde celebrity cache naar het model, zoals de Paul Newman Daytona, maar toch, het is net een beetje trivia dat vintage voorbeelden een extra aantrekkingskracht op verzamelaars geeft.


Zoals ik eerder al zei, heeft verkoop Rolex-horloges dit jaar twee nieuwe GMT’s geïntroduceerd met het eigen 18ct Everose-goud. De behuizing van de GMT-Master II Ref 126715 CHNR is volledig gemaakt van Everose, terwijl de GMT-Master II 126711 CHNR – waar we hier naar kijken – tweekleurig is (Everose Rolesor). Waarschijnlijk is de laatste meer verwant aan de originele “Root Beer” GMT, maar er zijn enkele opmerkelijke verschillen, en natuurlijk een aantal indrukwekkende technische ontwikkelingen.
Vanuit technisch oogpunt biedt de GMT-Master II 126711 CHNR veel van dezelfde bijgewerkte specificaties als de Rolex GMT Master II “Pepsi” 126710 BLRO die we u hier hebben verteld. Dit omvat echter niet de enigszins opnieuw ontworpen 40 mm Oyster-behuizing, met dunnere en meer taps toelopende nokken en enigszins bijgewerkte casebands (dit werd alleen gemaakt omdat de Jubilee-armband verschillende nokken nodig heeft). In plaats daarvan heeft de 126711 CHNR dezelfde naam als de vorige GMT-Master II, zoals de Batman BLNR. In tegenstelling tot de “Pepsi” -versie worden de Everose-modellen echter gedragen op solid-link Oyster-armbanden. In het geval van de Rolesor-versie betekent dit dat de middenverbindingen zijn gemaakt van gepolijst 18ct Everose-goud, terwijl de buitenste schakels van gesatineerd roestvrij staal zijn met gepolijste randen. De armband wordt gesloten met behulp van een Oysterlock inklapbare veiligheidssluiting en is voorzien van Rolex’s Easylink 5 mm comfortverlengsysteem – dit is een van de beste combinatie van armband / gesp die op de markt verkrijgbaar is.
De tijd wordt weergegeven op een zwarte wijzerplaat – helaas geen bruine wijzerplaatoptie, die 18k roze goud-indexen en wijzers bevat, die enigszins doet denken aan de vergulde wijzerplaten van weleer. Om 3 uur is de datumweergave met vertrouwde cyclops. Het echte drawcard is natuurlijk de bi-directionele zwarte en bruine tweekleurige Cerachrom-omlijsting met gegoten cijfers en schaalverdelingen gecoat met roze goud via PVD. Dit is de eerste keer dat replica Rolex horloges deze kleurencombinatie met zijn gepatenteerde keramische materiaal ooit heeft geproduceerd en het lijkt erop dat deze met gemengde beoordelingen is ontvangen. De tonen zijn zeker meer gedempt dan de originele “Root Beer” GMT’s en de bruine lijkt bijna in het zwart op te gaan in omstandigheden met weinig licht, wat geweldig is als je op zoek bent naar iets meer ingetogen.

Gepost op

goedkope Omega Seamaster Diver 300M-horloges

Een van de krachtigste nieuwe hoogwaardige horlogeproducten voor 2018 is de bijgewerkte Seamaster Diver 300M van Omega-horloges kopiëren. Oorspronkelijk geïntroduceerd tijdens het Jean-Claude Biver-tijdperk van Omega in 1993, is de Seamaster vandaag een echt iconisch model voor goedkope Omega Seamaster Diver 300M-horloges. In de vroege jaren 1900 was het bedoeld om de relevantie van Omega opnieuw te bevestigen, maar ook het onderscheidende ontwerpethos. Sterker nog, de Seamaster 300M moest NIET lijken op de Rolex Submariner – die op dat moment tientallen en tientallen horloges er inderdaad uitzagen. De eerste bedrijven die Rolex kopieerden, deden dit met hun eigen naam op de ontwerpen van Rolex. Omega wilde meer zijn dan alleen Rolex, het wilde iets heel verfrissends en eigentijdss zijn in zijn benadering van een luxueus uurwerk uit de late 20e eeuw.
Het is belangrijk om te praten over het oorspronkelijke Seamaster 300M-ontwerp, omdat de nieuwe modellen voor 2018 (waarvan er een gezonde variëteit is) deze kernwaarden en esthetiek vieren die het origineel zo populair hebben gemaakt. 2018 is niet hetzelfde als 1993 voor de horloge-industrie, maar 25 jaar later denk ik dat je het erover eens kunt zijn dat de hedendaagse horloge-smaken niet zo veel veranderd zijn. Ik zou zeggen dat het moderne tijdperk van luxe horloges duidelijk begon in de jaren 1990. Over 10-20 jaar verwacht ik veel “vintage re-issue” horloges gebaseerd op horloges uit de jaren 80, 90 en begin 2000.


replica Omega-horloges had grote marketingplannen voor de Seamaster 300M toen deze nieuw was. Opmerkelijk was zijn populariteit, zowel als een professioneel duikhorloge als ook op de polsen van would-be 007s. perfecte Omega-horloges gebruikte de Seamaster 300M als het Britse spion Bond-horloge in de jaren negentig (en Omega-horloges kopiëren blijft vandaag het officiële polshorloge van James Bond 007), wat voor velen het belang van de Omega Seamaster voor mannen die de popcultuur volgden, stichtte. Destijds deed Rolex niets van het soort om een ​​mainstream (versus al rijk) publiek te bereiken. Een van de meest iconische ontwerpelementen van de Omega Seamaster 300M is de handmatige helium-ontlastklep die zich om 10 uur op de behuizing bevindt. Ik weet niet zeker waarom Omega koos voor een handmatig versus automatisch heliumvrijzetventiel op een moment dat automatische kleppen eenvoudig te ontwerpen waren. Mijn gok is dat Omega eenvoudigweg wilde dat de zaak het toegevoegde karakter had gecreëerd door de toevoeging van een tweede kroon op de zaak. De nieuwsgierige functie trekt de aandacht van iemand die het opmerkt. “Wat doet die kroon?” Is een veel voorkomende vraag.
Het echte antwoord is dat het bepaalde soorten professionele duikers helpt te sterven of echt ziek te worden nadat ze lange tijd op grote diepte hebben doorgebracht. Het spijt me, ik bedoelde te zeggen dat het sommige gespecialiseerde commerciële duikers helpt om een ​​horloge in een decompressiekamer te dragen tijdens het proces van niet doodgaan na een diepe duik … dat geen kristal eruit zal springen vanwege heliummoleculen die aan de zaak willen ontsnappen. Ik ben nog nooit in een decompressiekamer geweest en hoewel ik duik voor recreatie, is er een kleine, kleine kans dat ik er ooit één zal zijn – laat staan ​​met mijn keuze voor het uurwerk. Desalniettemin wordt de plicht die de Seamaster 300M moest doorstaan ​​gecommuniceerd aan de drager van oude en nieuwe generatiemodellen met de aanwezigheid van een kroon die de meeste mensen nooit hoeven aan te raken. Hoewel voor de gloednieuwe 2018-modellen, die heliumontkoppelingskleppen kunnen worden losgeschroefd en het horloge nog steeds waterbestendig is tot 50 m (een nieuwe functie).


Hoewel ik het niet zeker kan zeggen, geloof ik dat Omega de laatste 25 jaar voortdurend minstens één of andere vorm van de Seamaster 300M heeft geproduceerd. Vergeet niet dat Omega-horloges kopiëren in de loop der jaren zelfs enkele duikhorlijnen aan de Seamaster-collectie heeft toegevoegd, waaronder de dressoir Seamaster Planet Ocean en de Seamaster 300 in vintage-stijl (zonder meter de “m”). De Seamaster 300M bleef een goed mechanisch sporthorloge voor alle doeleinden (er werden ook voor bepaalde tijdperken quartz-versies gemaakt) en het kostte ook een prijs op instapniveau ($ 4000 – $ 5000) voor een mechanisch Omega-sporthorloge.


Naar mijn mening is de Seamaster 300M-wijzerplaat met zijn kenmerkende wijzers en uurmarkeringen een ontwerp dat goed is verouderd. Ik geef toe dat toen ik voor het eerst lang geleden over het ontwerp leerde, het niet veel voor me deed. Het duurde jaren om naar andere sportklokken te kijken om te beseffen dat Omega iets heeft gemaakt met de blijvende kracht van een Submariner – maar met een meer eigentijds en actief gevoel.
Alles aan de Seamaster 300M is nieuw voor 2018 en voor de toepassing van dit artikel ga ik me richten op de stalen (of voornamelijk stalen modellen). Lange tijd hebben titanium Seamaster 300M-modellen de stalen exemplaren gecomplimenteerd. Om te beginnen heeft de moderne generatie Seamaster 300M-horloges voor 2018 slechts één titaniummodel – een limited edition geproduceerd in titanium, Sedna-goud en tantaal. perfecte Omega-horloges produceerde echter een behoorlijk aantal tweekleurige stalen en 18k Sedna (rose) of geelgouden modellen.

Gepost op

Kopie Horloges Rolex Milgauss 116400 GV-40 MM

Als onderzoekswetenschapper met een passie voor mooie uurwerken, ben ik altijd op zoek naar het horloge dat het best past bij mijn werk- en levenspassies. Past u ook in die categorie, zoek dan niet verder dan de Kopie Horloges Rolex Milgauss 116400 GV-40 MM, en vooral de unieke jubileumeditie-referentie 116400GV (“glass verte”) met het groene saffierglas. Het is een horloge met een unieke geschiedenis dat zich onderscheidt van een al te vaak kopie Rolex horloges-assortiment en dat was ontworpen voor wetenschappers … Laten we onderzoeken waarom dat zo is.
Hoewel ik je geen volledige geschiedenis van de Rolex-horloges kopen zal geven, wil ik de belangrijke hoogtepunten bekijken. De Rolex-website en verschillende blogposts maken een grondige taak van het documenteren van de geschiedenis, met name deze post is een van de betere die ik heb gevonden in zijn geschiedenis.
Kort gezegd werd de Rolex Milgauss geïntroduceerd in de late jaren 50, toen elektriciteit, elektronica, luchtvaart en nucleaire technologie de revolutie op het gebied van technologie en informatie teweegbrachten. Als soort hadden we net de kracht van het atoom ontdekt, we waren eindelijk in een positie om moeder aarde te verlaten (hoewel voor korte tijd) en de hoeveelheid innovaties rond het verzenden, opslaan en transformeren van informatie creëerde een reeks van revoluties die de mensheid voor altijd zouden veranderen.


Als gevolg van deze stroom van innovatie werden wetenschappers (en in het algemeen iedereen) steeds meer blootgesteld aan magnetische velden. Niet alleen van de gebruikte instrumenten, maar ook van alledaagse apparaten zoals televisietoestellen, radio’s en de vele nieuwe geëlektrificeerde apparaten die hun weg naar huis bereikten. U hoeft de vergelijkingen van Maxwell niet te kennen om te weten dat een elektrische stroom en een magnetisch veld twee zijden van dezelfde “munt” zijn en dat men gemakkelijk in de andere kan worden omgezet. De Duitse wiskundige en natuurkundige Carl Friedrich Gauss was een van de eersten die deze ruimte verkende en dus, ter zijn eer, is de maat van de magnetische fluxdichtheid een Gauss. Tegenwoordig worden andere metingen zoals de Tesla en ampère / meter (1000G = 0.1T = 80.000A / m) vaker gebruikt.
Natuurlijk is het resultaat van blootstelling aan zoveel toevallige of opzettelijke magnetische velden dat alles wat je op je hebt dat gevoelig is voor dergelijke velden, wordt beïnvloed. Je hoeft ook niet veel te weten over de innerlijke werking van een mechanisch horloge om te beseffen dat een magnetisch veld een van zijn gezworen vijanden is. Kort samengevat, mechanische horloges (zelfs de beste) gebruiken een balanswiel met een haarveer dat wordt gebruikt om de beweging te regelen, het is de hartslag van het horloge, als je dat mag. Knoei met de haarveer of het balanswiel en je zult eindigen met een horloge dat te snel of te langzaam loopt … Daarom, in situaties waarin het horloge wordt blootgesteld aan een magnetisch veld, kunnen onderdelen van het horloge worden gemagnetiseerd en dus worden verstoord.


Het is in deze context dat verschillende fabrikanten begonnen te onderzoeken hoe ze horloges konden krijgen die dergelijke velden konden weerstaan. IWC was de eerste die een breed verkrijgbaar horloge tegen magnetische velden vrijgaf met zijn toepasselijk genaamde Ingénieur-model. Om niet achter te blijven, heeft Rolex in hetzelfde tijdsbestek ook zijn eigen magnetisch-resistente horloge uitgebracht: de kopie Rolex horloges (van de Franse “mille” en Gauss, dus resistent tegen 1000 Gauss). James Stacey heeft onlangs een reeks nieuw aangekondigde ingénieur-stukken van IWC besproken, die in 2013 worden uitgebracht: het jaar van de ingénieur voor IWC.
De basisinnovatie in zowel de Rolex Milgauss als de IWC Ingénieur en andere dergelijke horloges is het gebruik van een kooi van Faraday die de beweging omsluit. Vergelijkbaar met hoe je in een vliegtuig je beschermt tegen de gevolgen van bliksem, zal een kooi van Faraday (ferromagnetische omhulling) rond de beweging een stroom- of magnetisch veld afleiden en de hele beweging beschermen, inclusief het balanswiel en de haarveer. Hoewel het een geweldige innovatieve stap is in het maken van horloges, is er veel meer voor de nieuwe kopie Rolex horloges dan alleen een kooi van Faraday.
De Rolex-horloges kopen is, net als alle andere sportopstellingen van Rolex, gebaseerd op hun beroemde en alomtegenwoordige oester-eeuwige kast. Dit is hetzelfde behuizingsontwerp dat wordt gebruikt in de Submariner of in de Explorer-modellen, maar de Rolex Milgauss is uitgevoerd in een gepolijst 904L staal met een gepolijste, gladde rand die hem een ​​uniek karakter geeft onder de andere leden van de Rolex-familie van sporthorloges . Op de achterkant van de Rolex Milgauss staan, in tegenstelling tot de Submariner maar zoals de Sea-Dweller, markeringen voor het model, het merk en de Oyster-behuizing.


Binnenin de Rolex Milgauss is de interne kopie Rolex horloges 3131 beweging, die, hoewel verborgen uit het zicht, buitengewoon nauwkeurig en schaars gedecoreerd is. Ik heb weken gespendeerd en zag slechts ongeveer +/- 1 of 2 seconden verschil met de referentietijd van mijn iPhone waarmee ik de Rolex-horloges kopen heb ingesteld met de 3131-functie voor het hacken van bewegingen. De gangreserve is 48 uur en de 3131-beweging kan ook handmatig worden opgewonden door de niet-beschermde grote maar platte kroon los te draaien.

Gepost op

Kopie Horloges Rolex Deepsea 116660-44 MM

Op Baselworld 2018 debuteerde Kopie Horloges Rolex Deepsea 116660-44 MM met een bijgewerkte versie van het beroemde Deepsea Sea-Dweller-horloge. aBlogtoWatch ging hands-on met de D-Blue (ook bekend als “James Cameron”) versie van de referentie 126660 Deepsea-horloge hier. Vandaag geef ik mijn persoonlijke kijk op de nieuwe Rolex Deepsea 126660 en kijk naar de andere wijzerplaatversie die het traditionele zwarte gezicht voor de Deepsea is. Maakt een andere wijzerplaatkleur voor een duikhorloge zijn eigen discussie? Als het een Rolex is, is het antwoord misschien wel ja. Het geeft me ook de gelegenheid om mijn eigen gevoelens over de grootste en meest professionele duikhorloge van Rolex te bespreken.
De traditionele zwarte wijzerplaat voor de Deepsea 126660 is qua tekst niet identiek aan de D-Blue (blauwe naar zwarte gradiënt-wijzerplaat). Het belangrijkste verschil (naast kleuren) is de plaatsing en de grootte van ‘Deepsea’. Op de D-Blue 126660 wordt het woord vlak boven ‘Sea-Dweller’ geplaatst waar de handen worden verbonden. Op de zwarte wijzerplaat is ‘Deepsea’ kleiner en net boven de plek waar de handen verbinden onder ‘Oyster Perpetual Date’ geplaatst. Ik geef de voorkeur aan de zwarte draaiknop zelf, als onderdeel van dat is de plaatsing van de tekst. Ja, we hebben het niet eens over de functionaliteit, constructie of het comfort van het horloge, maar eerder over een kleine term op de wijzerplaat. Welkom bij het zijn van een horde nerd.


Over tekst gesproken, verkoop Rolex-horloges leek te willen dat de nieuwe voor 2018-referentie 126660 er ongeveer hetzelfde uitzag als de uitgaande 116660, dus het behield een van de meest controversiële kenmerken van de originele Deepsea. Dat is een zilveren rehaut-ring rond de wijzerplaat, die twee frases bevat: “Original Gas Escape Valve” (verwijzend naar de automatische helium-ontlastklep) en “Ring Lock System”, dat verwijst naar hoe de behuizing is geconstrueerd om dergelijke hoge niveaus van waterbestendigheid. De zilveren ring zelf is eigenlijk een deel van het ringslot en is een “hoogwaardige stikstof-gelegeerde roestvrij stalen ring.” Eerlijk gezegd, wanneer je het horloge draagt, vergeet je al snel dat het er is, maar in werkelijkheid hoefde Rolex dit niet herinner de drager bij elke blik van de wijzerplaat dat het uurwerk deze onderdelen / systemen bevat. Ik ben meestal niet iemand die klagen over te veel tekst, maar ik ben er niet zeker van dat de tekst op de Ring Lock daar moest zijn. Ach ja, het is niet zo’n grote deal in een verder fantastisch pakket.
De overgrote meerderheid van de mensen die een Deepsea dragen, zal het niet onder water nemen – laat staan ​​tot bijna 13.000 voet. De kopieer Rolex-horloges heeft 3.900 m waterbestendigheid dankzij een echte onderzeese behuizing. Rolex heeft horloges gemaakt die dieper kunnen gaan – maar het doet er nauwelijks toe, tenzij je in een miniatuur, draagbare submisser pieswedstrijd terechtkomt. De reden waarom mensen de neiging hebben om een ​​verkoop Rolex-horloges Deepsea te dragen (behalve het feit dat het een hele gave machine is) is de maat. Met een breedte van 44 mm en bijna de dubbele dikte van de Submariner is de Deepsea een beest om de pols – maar een waar fans dol op zijn.


De Ring Lock System-behuizing maakt deel uit van de reden dat hij bestand is tegen dergelijke enorme drukken. Het saffierglas alleen is 5,5 mm dik en de achterkant van de behuizing is gemaakt van kwaliteit vijf titanium. Voor 2018 zal Rolex niet langer echt de aanduiding “904L staal” gebruiken om te verwijzen naar het staal dat ze gebruiken. Ze gebruiken nog steeds 904L staal voor hun horloges, maar ze zullen het niet zo noemen. Rolex heeft ‘Oystersteel’ geïntroduceerd als de voorkeursterm die hun speciale 904L-legeringmengsel uniek maakt.
Het is waar dat kopieer Rolex-horloges zijn eigen speciale legeringsmengsels voor hen altijd heeft gemaakt. Het is ook waar dat tot voor kort echt geen ander horlogemerk 904L roestvrij staal gebruikte. 904L is moeilijker te bewerken, polijst beter en heeft enkele corrosiewerende eigenschappen die zorgen voor een goed duikhorloge.
Vorig jaar in 2017 introduceerde verkoop Rolex-horloges de vernieuwde Sea-Dweller 126600 in een 43 mm brede behuizing ook in staal. Net als de kortstondige Rolex Sea-Dweller 4000 116600 (2014-2017) moet de nieuwere Sea-Dweller vechten voor zijn bestaansrecht. Ik moet mezelf ook uitleggen waarom ik de 40 mm brede Submariner leuk vind. Ik denk dat een deel ervan komt omdat de Submariner zulke verbazingwekkende proporties heeft en de Sea-Dweller 43 mm eenvoudig probeert om hem op te blazen en een scheutje rood toe te voegen. Ik veronderstel dat daar een markt voor is, maar mijn pols maakt geen deel uit van die menigte. Ik denk dat iedereen die het Sea-Dweller 126600 horloge naar behoren kan laten werken dit zeker moet doen.


Hoewel er meer gemeenschappelijke elementen tussen de Submariner en de Deepsea zijn dan heb ik het geduld om op te noemen, deze dragen niet zoals hetzelfde horloge. Ja, het zijn beide Rolex duivers horloges in traditionele stijl. Ze dragen ook heel anders en voor 2018 draagt ​​de Deepsea 126660 eindelijk net zo comfortabel (opgeschaald) als een Submariner en heeft hij niet visueel last van een ondermaatse armband. Voor mij is de grootste verbetering met de Deepsea van 2018 de beter geproportioneerde behuizing met bijpassende armband. Het horloge biedt bijna niets nieuws (bijgewerkte beweging), behalve voor dezelfde Deepsea-horloge draagervaring, alleen beter.

Gepost op

goedkope Rolex Day-Date horloges

Dit jaar, 2018, markeert het 60-jarig jubileum van de kopie Rolex horloges, het horloge dat vaak wordt aangeduid als ‘president’s watch’. In maart van dit jaar heeft Rolex ons de Green Dial voor de 60-jarige editie van de Day-Date laten zien, en we hebben die gelegenheid aangegrepen om A) je een prachtig ogend uurwerk te laten zien en B) om je alles over de geschiedenis van de Day-Date te vertellen. Oorspronkelijk geïntroduceerd in 1956, werd de Day-Date alleen gemaakt in edelmetalen (naast enkele uitzonderingen, zoals deze) en het werd al snel de belichaming van het luxe horloge voor succesvolle mensen. Dit jaar heeft de Rolex Day-Date-tentoonstelling de wereld rondgereisd en arriveert nu in mijn geboortestad, Den Haag, Nederland. Tijd voor ons om naar een nogal buitengewone reizende tentoonstelling te gaan kijken, die nu te zien is bij Schaap & Citroen in Den Haag, onze lokale Rolex-dealer.


Nu hadden we je kunnen vertellen over alle indrukwekkende technische details van de nieuwe beweging van de Day-Date. Natuurlijk is het een interne beweging, en ik denk dat in dit geval, omdat we het over Rolex hebben, iedereen weet dat ze alleen hun eigen bewegingen gebruiken. We hebben echter al een uitsplitsing gemaakt van de belangrijkste elementen van het nieuwe kaliber 3255 toen het vorig jaar werd geïntroduceerd in de nieuwe Day-Date 40. Dit model, de Rolex Day-Date 40, is de opvolger van de Day-Date II en komt terug op de classis en stijlvolle stijl van de originele Day-Date, slechts een beetje groter en beter geschikt voor de hedendaagse smaak. Dus geen technisch verhaal vandaag, maar iets dat niemand anders dan mijnheer Jackie Stewart me eerder dit jaar heeft verteld.
In de intro zei ik dat velen de goedkope Rolex Day-Date horloges beschouwen als HET luxe horloge voor succesvolle mensen, en dat is een beeld dat het merk uit Genève heeft helpen creëren. Het aantal advertenties dat het merk in de jaren zestig deed, met hun meest waardevolle uurwerk, naast iemand of iets indrukwekkends, was zeker niet mis. Hierboven zie je Sir Jackie op de voorkant van een tijdschrift, daarnaast staat hij in een kopie Rolex horloges-advertentie en daarnaast is de Rolex-advertentie waarmee hij zijn eerste Rolex-dagendatum heeft gekocht. De legendarische coureur was niet verlegen om zijn respect en passie voor het merk te tonen, waarvoor hij een ambassadeur is geworden.


Nu zijn er niet zoveel pictogrammen in de wereld van horloges. We kunnen er een paar bedenken en een groot deel van die weinigen is gemaakt door een en hetzelfde merk, namelijk kopie Rolex horloges. De dag-datum, het horloge van de president, viert zijn 60e verjaardag en de tentoonstelling die ze hebben gemaakt is zeer informatief en feitelijk, en het is interessant om een ​​goed gesprek te hebben over dit horloge, zoals alleen kan worden gedaan aan de ware iconen.
De tentoonstelling bestaat uit een “presidentiële” armband met informatieve displays, waaronder verschillende videoschermen, en een grotere collectie Day Date die kan worden bewonderd. Ik zou aanraden om een ​​gesprek te hebben met een van de stafleden, omdat zij goed op de hoogte zijn van de dag en een heleboel interessante feiten kunnen vertellen. En natuurlijk kunt u er een om de pols proberen. Als je in Den Haag bent, of dichtbij, bezoek dan zeker deze tentoonstelling. Vanavond hebben ze een cocktailparty en misschien kan je meedoen. Neem echter wel contact op met hen als ze plaatsen beschikbaar hebben voor het cocktailfeest
En als u dat typische technische verhaal in monochrome stijl over de dagendag wilt lezen, bekijk dan wat onze hoofdredacteur Brice schreef over de dag-datum 40 bij de introductie hier.

Gepost op

2018 koop Cartier Santos horloges

De Cartier Santos is terug! Gebaseerd op het eerste polshorloge gemaakt door Cartier in 1904 voor vlieger Santos Dumont, was dit legendarische model sinds de introductie in 1978 in de collectie – althans de moderne versie van de Santos, met een stalen kast en geschroefde rand. De Santos werd echter twee jaar geleden stopgezet – en voor een goed doel. Een nieuw model staat op het punt de winkels te raken en koop Cartier Santos horloges presenteerde zijn vernieuwde versie bij de SIHH. Maak kennis met de nieuwe Cartier Santos 2018, hier getest in staal, groot formaat en met heel wat coole functies voor de riem / armband.


De Cartier Santos behoeft geen introductie. Het is een van de meest iconische horloges van het Parijse Maison en zeker het meest gewilde mannenaanbod van het merk. Gemaakt in 1904 om vlieger Santos Dumont te vergezellen op zijn onverschrokken vluchten, het is de geschiedenis ingegaan als een van de eerste polshorloges die op de markt verscheen. De Santos zijn aan het einde van de jaren 70 populair geworden toen het model nieuw leven werd ingeblazen in een sportief, op een armband gemonteerd stuk, herkenbaar aan een groot aantal schroeven die op zowel de ring als de armband werden gebruikt. Verkrijgbaar in staal of staal en goud (vrij modieus in de jaren tachtig), het Santos-model was een nietje in de collectie en onderging updates en facelifts (inclusief de grote en moderne Santos 100) tot 2016, toen het werd stopgezet.
Cartier onthult meestal volledige collecties op de SIHH: Clé de verkoop Cartier horloges in 2015, Drive de Cartier in 2016, de comeback van de Panthère en de 100ste verjaardag van de Tank in 2017. Voor de SIHH 2018 was het hoogtepunt de heropleving van de iconische Santos en een gloednieuwe collectie werd geïntroduceerd, bestaande uit stalen, stalen en gouden en gouden versies, twee maten (medium en groot) en zelfs een skeletversie. Vandaag bekijken we de hoeksteen van deze nieuwe line-up, de 2018 Cartier Santos Large Size in staal – wat voor de meeste mannen zeker de meest wenselijke optie zal zijn.
Eerst het ontwerp. De nieuwe verkoop Cartier horloges combineert kenmerkende eigenschappen met nieuwe functies. De algemene vorm en stijl van het origineel worden gerespecteerd met een vierkante kast met ronde randen, een gepolijste bezel met acht schroeven, een stalen armband met twee schroeven op elke schakel, een witte wijzerplaat met Romeinse cijfers en klassieke Cartier geblauwde wijzers. Op het eerste gezicht lijkt de evolutie minimaal. Maar als je deze Cartier Santos 2018 in detail bekijkt, zul je de veranderingen herkennen.


Ten eerste is de behuizing (met afmetingen van 39,8 mm x 47,5 mm op deze grote versie) opnieuw vormgegeven, met meer bochten. Aan beide zijden van de ring voelt het bijvoorbeeld alsof de Santos nu twee brancards heeft. Dit komt door de nieuwe rand, die niet perfect vierkant meer is maar gevormd om de armband te “raken”. Deze rand volgt nu de lijnen van de behuizing, maar blijft aan de gepolijste afwerking zitten om te contrasteren met de rest van het horloge en heeft nog steeds acht schroeven. De behuizing zelf is ook minder agressief dan voorheen, met meer gebogen lijnen en de aanwezigheid van een grote, gepolijste afschuining aan de zijkant. Dit geeft het horloge een moderner en luxueuzer gevoel.
Al met al is de nieuwe Santos vrij aangenaam om de pols en is 9.08 mm dik – niet echt een ultradun horloge, maar goed genoeg om onder een manchet te passen. De behuizing is relatief groot, maar de achterkant van de behuizing is licht gebogen en de nokken zijn kort en bieden veel comfort. Houd er ook rekening mee dat er een middelgroot formaat bestaat, met een behuizing van 35,1 mm x 41,9 mm. Andere kenmerkende functies van de Santos zijn ook aanwezig. De kroon met een saffier cabochon (Cartier verplicht), wordt nog steeds beschermd door een puntig beschermingsstuk. De armband is ook in de stijl van eerdere versies, met zijn geborstelde afwerking en de aanwezigheid van schroeven op elke schakel. Sommige nieuwigheden – zeer goede – zijn toegevoegd, maar we zullen in enkele regels teruggaan naar dit punt.


Wat de wijzerplaat betreft, vinden we een vrij klassieke aanbieding op deze 2018 Cartier Santos. Net als oude versies, hier geen guillochepatroon, maar een meer eigentijdse, iets sportievere platte wijzerplaat met een zilverwitte afwerking en bedrukte zwarte Romeinse cijfers. De drukken zien er dunner uit dan vroeger, waardoor kopieer Cartier horloges  meer elegantie en moderniteit kreeg. Het display is ook klassiek: uren, minuten, seconden getoond door blauwe wijzers en een datumvenster om 6 uur (de vorige modellen hadden een datumvenster om 3 uur of om 4:30 uur).
In de koffer en verborgen onder de achterkant van de stalen kast staat het kaliber 1847 MC, voor het eerst geïntroduceerd op de 2015 Clé de Cartier. Deze entry-level, in eigen huis geproduceerde beweging is automatisch, tikt op een moderne 4Hz-frequentie en heeft een vermogen van 42 uur. Niets bijzonders, maar een beweging die het werk perfect doet.